dilluns, de març 31, 2008

AntòniaFont al Liceu

Experiència galàctica al Liceu – sí, érem molts els que hi posàvem els peus per primer cop. Música increïble, públic entregat – de vegades massa?- , la consagració del pastilentisme (o ‘gafa-pastisme’) com a religió oficial d’una certa Barcelona. I la constatació personal – això ja ho he dit mil cops – que per ser de tot arreu has de ser d’algun lloc.

Crítica ortodoxa a l’avui ... pàgina oficial del grup (amb musiqueta per baixar) ... i unes quantes fotografies d’amagat :)












Als conservatoris haurien de fer classe de 'dansa amb instrument' ...

Etiquetes de comentaris: ,

dijous, de març 27, 2008

Entrenament ...

I potser et preguntes perquè participo en alguns concursos ... Potser per assaborir de vegades el plaer de la victòria – quan algú que no et coneix valora allò que has fet -; i sobretot per tastar el gust de la derrota, també, més sovint. Com una mena d’entrenament vital – i arquitectònic?, i fotogràfic?, i ...? – que ajuda a mantenir els peus a terra, que tot és millorable, que cal seguir aprenent sempre de tot i tothom ...

(El veredicte del Concurs aquafoto d’enguany aquí ... ha desaparegut algun nom vinculat a un accèssit l’any passat - ja se'n va parlar prou per aquí.)






Etiquetes de comentaris: , , , ,

dimarts, de març 25, 2008

Primavera / spring






They say winter is over, but spring is not coming to the mountains yet ...
Diuen que s'ha acabat l'hivern, però la primavera encara no ha arribat a les muntanyes ...

Etiquetes de comentaris: ,

dimecres, de març 19, 2008

... volta al món en paraules.



Fer la volta al món en paraules llegides, quan estàs aquí, a aquesta Europa d’ara. L’Europa de les ciutats antigues i sensibles de “Venecia es un pez. Una Guía” – de Tiziano Scarpa; segur que la versió original sedueix encara més-, que s’explica amb els sentits i el cap i els peus i els ulls i voldries tornar-hi ... I l’Europa del terror de “Les Bienveillantes” de Jonathan Littell que s’haurà esperar una mica més per tal que l’hi dediqui el temps que es mereix, per saber d’on fugir. O la nova Europa que es relliga amb l’Àfrica, a “L’Últim patriarca” de Najat El Hachmi, que també està a la cua esperant el seu torn. A tocar, i, també en pausa,però més lluny, un llibre perseguit a la Xina, molts milions d’exemplars venuts, “Shangai Baby” de Wei Hui; a mig llegir, “Mémores d’une reine de Corée”, de Hong, una autobiografia d’una reina de Corea de fa segles; i una mica més enllà, la lectura de fa uns dies d’“El Rumor del Oleaje” de Yukio Mishima, una història d’amor dolça i salada en un univers tan tancat com una petita illa on tot se sap. Més enllà encara, una lectura d’Oceania a través d’ “Australia. Un viaje” – de Jorge Carrión – crònica molt personal d’un viatge de recerca de l’emigració a Austràlia de part de la seva família i d’uns missioners vinculats a la seva ciutat - no he estat mai a Mataró. I potser algun dia hi haurà temps per “El viatjar infinit” de Claudio Magris que treu el cap per sobre la pila ...

Etiquetes de comentaris: ,

dimarts, de març 18, 2008

El món a través de la finestra ...



The world through the window …
El món a través de la finestra ...

Etiquetes de comentaris: , , , ,

divendres, de març 14, 2008

Simplement digues: com podria oblidar-me'n?



Just tell me: how could I forget about Korea?

Just for this week, I have seen: a guy with a T-shirt in Korean in my Gym; a different one in the same place with another T-shirt written in the same language; an Internet review of a Korean restaurant in Barcelona. Today on TV: report about the Yellow Dust and its effects on South Korean Health System. Today on newspaper: a famous writer is offering a Korean translation of a book to a well-known Catalan politician for his collection. Today on Internet-news: a Catalan-Korean dictionary has just been published (on the image, more information in Catalan here). ...


Simplement digues: com podria oblidar-me de Corea?

Només aquesta setmana, he vist: un noi amb una samarreta en coreà al gimnàs; un altre al mateix indret amb una altra samarreta escrita en el mateix idioma; a Internet, un parell de crítiques de restaurants coreans a Barcelona que apareixen quan buscava altres coses. Avui a la televisió: reportatge sobre la Pols Groga ("Hwang-sa", 황사, o pols asiàtica, explicació a la wikipèdia aquí) i els seus efectes a la salut dels sud-coreans. Avui al diari: un escriptor famós ofereix una traducció al coreà d’un llibre a un polític català ben conegut per a la seva col·lecció. Avui a les notícies d’Internet: un diccionari Català-Coreà acaba de ser publicat (portada a la imatge, més informació en català aquí).
...

...

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimecres, de març 12, 2008

Cartell definitiu



(As usual, press the image to see it in big-size)
I can't promize i will not talk again about that ... :)

(Com sempre, clica a la imatge per veure-la més gran).
No puc prometre que no torni a parlar del tema ... :)

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dimarts, de març 11, 2008

El cartell a la premsa

Korean masks in local newspapers in the Pyrenees - for the local theater contest.
Màscares coreanes a la premsa gratuïta en paper dels Pirineus - la història vé d'aquí.

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

dilluns, de març 10, 2008

Torno a repetir: PSOE = PP


No vull parlar de política.

Torno a repetir: PSOE = PP. Aquest és l’únic missatge que qualsevol independentista – i de fet qualsevol català no-colonitzat - ha de començar a transmetre d’una vegada. El Bono i l’Acebes són personatges intercanviables, com l’Iceta i el Piqué, o el Montilla i la Nadal, o com la màfia dels Nadal i la màfia dels Fernández. Són tots ‘Espanya’, són tots odi ‘anti-català’, són tots espoli fiscal, ... Fanta de llimona o fanta de taronja, tot made in spain.

El problema és que la majoria de la gent és idiota – cosa que ja sabíem i n’hem de ser conscients -. I que tenim un país ple d’inútils – i molts d’ells fan un ‘vot útil’. I que d’altres inútils - els que han rebut una hòstia ben merescuda - han cedit tot el poder (a tots els nivells polítics, mediàtics!) a una màquina sectària que si alguna cosa sap és teixir xarxes a la pròpia clientela; vegi’s el cas d’Andalucía, la d’allà i la d’aquí al Baix Llobregat.

En resum, tot prou trist. Tenim el que ens mereixem, que som una colònia feble plena de colons amb poder i de colonitzats que diuen ‘si bwana’.

Però com que hem de ser la ‘catalunya optimista’ ... el punt positiu és que de manera invisible en les eleccions, el percentatge d’independentisme segueix creixent dia a dia i s’hi afegeix gent molt vàlida, per més que seguim orfes completament de referents polítics – i per això molts vam passar d’anar a votar en unes eleccions que no són les nostres. Quan es transformi d’alguna manera aquesta energia soterrada i el missatge de dalt corri com una sola veu (PSOE=PP), la crisis de creixement que sembla patir un cert independentisme s’oblidarà. De moment, l’independentisme en el seu conjunt – i que va molt més enllà de partits convencionals i estratègies de pà-sucat-amb-oli - s’ha de redefinir i ressituar.

Temps al temps.

I que el camí és complicat ja ho sabíem. Però és un repte imprescindible; l’altra opció és diluir-nos definitivament com a espanyols, mirar ‘Escenas de Matrimonio’, escoltar el mediocre del Sabina i llegir el Cela i el 20minutos i menjar pescaito a la feria de abril i votar directament el PPSOE com fan la majoria dels espanyols. Però a mi no em dóna la gana, vès ...
I que consti que no vull parla de política.
English translation: "Spain is pain".

Etiquetes de comentaris: , ,

divendres, de març 07, 2008

Cartells tancat, torno aviat




Closed / Have a nice day / I will be back soon
Tancat / Tingueu un bon dia / Tornaré aviat

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dijous, de març 06, 2008

Self-portraits, autoretrats



Joan _ BCN _ Feb2008 _ self-portraits, autoretrats ...



(De vegades, algú m'ha preguntat com és que els articles surten publicats en dies que no són i en hores fantasioses, i que s'han vist mirant confusos el calendari per comprovar que encara no és dijous per més que posi dijous a l'inici del post - per dir alguna cosa. L'horari del bcnseul va lligat a quan va néixer, a Seül, i es manté inalterat, ara, des de BCN. I per això els posts es publiquen en dia i hora coreana; google - aquest déu del segle XXI, que fa calculs matemàtics, orienta, t'ensenya el món des del cel i et diu l'hora - té resposta per a tot: només cal preguntar-li what time is it in Barcelona o what time is it in Seoul i veure que aquest bloc va a l'hora, la seva hora.)

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dilluns, de març 03, 2008

Barcelona marathon / Marató Barcelona.






Barcelona marathon, Marató Barcelona. March2008, Març2008.

Etiquetes de comentaris: , , ,

diumenge, de març 02, 2008

Monestir de Sant Benet



Monestir de Sant Benet, algun lloc del Bages. O una demostració de com les obres socials de les caixes d’estalvis – com la de Caixa Manresa – poden servir d’alguna cosa més que pel que fan d’altres: pagar sous a les infantes, regalar vaixells als reis, cobrar comissions increïbles per la venta d’entrades, seguir apujant els peus dels peatges, mantenir el monopoli de l’aigua i altres infàmies.

Fotografies del desembre, provant l’aparell fotogràfic nou ... i ja porto més de dues-mil fotografies més des de llavors!



















Etiquetes de comentaris: , , ,