divendres, de setembre 29, 2006

PCBANG

Despres de fer de guia per aqui (la primera visita ja fa dies que esta de nou per Europa), tornar a seguir aprenent un idioma nou, seguir fent feina, seguir sobrevivint a base de menjar picant, seguir descobrint les cares de Seul, seguir flipant amb els festivals que estan per tot arreu, seguir fent fotografies ... I intentar arreglar d una vegada la maleida connexio a internet, que no hi ha manera i els PCbangs son massa surrealistes: locals al segon pis o tercer, plens de gent que juga al warcraft de manera malaltissa, oberts 24 hores, menys d un euro l hora d utilitzacio de l ordinador d ultima generacio, teclats configurats per escriure sense accents i coses com ara aixo: 저안 ... el meu nom en l alfabet corea. I com que aquesta setmana fara no se quants segles que el rei dels bitllets de deu-mil wons es va inventar l alfabet, afegint-hi el dia del soldat corea i el dia dels difunts, la setmana entrant festa tota la setmana.
I per acabar aquest poti-poti, una foto amb un parell de personatges d esquena, als temples de l altre post.





diumenge, de setembre 24, 2006

Situacio geografica



A quasi sis milers de milles (prop de deu mil quilometres), amb set hores d'avantatge.

Barcelona :: Latitud: 41.23 Nord. Longitud: 2.11 Est.
Seul :: Latitud: 37.35 Nord. Longitud: 127.03 Est.

dilluns, de setembre 18, 2006

Gyeonju (I)

Amb la primera visita (familiar), quatre hores de bus cap al sud i tempesta – un tifó que s’acosta, diuen -. Bulguksa és un temple patrimoni mundial de la humanitat, territori de monjos budistes, de senyores (clòniques) de seixanta o setanta anys que resen i de canalla que et pregunta d’on ets. I sota la pluja, com no podia ser d’altra manera, la globalització de l’aire acondicionat i les càmares de ‘seguretat’.

Bulguksa, Geonju, setembre del 2006.















































dimarts, de setembre 12, 2006

Resident



[Vespre, fa cinc minuts ...]

Des de l’Onze de Setembre, resident oficialment a una nova ciutat després de dues visites a l’oficina d’’Alien registration’ - 'bonic nom', amb ordre, sense cues, gestionat de manera civilitzada (comparem?).

Una nova ciutat a descobrir, amb les seves particularitats; una quarta part de la població del país, deu milions d’habitants, i creixent ... Zones variades: de barris plens de tallers de producció dubtosa, fins a zones d’oci vives de joves sortits de les universitats, de districtes financers a carrerons de casetes tradicionals, de campus universitaris als cims dels turons als palaus de les dinasties de fa segles, farcitment de barris de botigues que no tanquen mai. I els grans i enormes blocs de pisos envoltats de seguretat – polígons d’habitatge on la gent vol viure! ... Carrers de sis carrils – i de deu!-, xarxa de metro extensa, pocs espais públics, ponts sobre el riu Han que divideix la ciutat d’Est a Oest, túnels per sota de muntanyes, ...

I l’ordre intangible del que encara no sap llegir un nou llenguatge ...


diumenge, de setembre 10, 2006

Telefon


Després de molt parlar i de vàries visites a botigues de telefonia – que et demanen mil coses que encara no tens, òbviament - , arriba la pregunta clau: ‘Quin número vols?’ I acabes triant un seguit de deu xifres fàcil de memoritzar ... el codi postal del pis de Barcelona i l’any del teu naixement. Que després siguis incapaç de respondre un missatge, però que s’aconsegueixi bloquejar el mòbil sense voler – coses de tenir-lo en un idioma que encara no entens - , ja deu ser una altra història ...



Seoul, a tocar de l’estació principal de tren, un vespre de setembre.

dijous, de setembre 07, 2006

Big eyes!

Una nena coreana d'uns deu anys, que es presenta amb un 'hi!' alegre, a bord d'un vagó de la xarxa de metro de Seul. I de cop, les mans a la seva cara, els seus dits forçant els seus ulls petitons a obrir-se d'una manera bestial ... i un somriure mentre et diu: 'you have big eyes! (téns els ulls grans!)'!



['Big eyes', a algun local d'Itaewon, alguna nit de finals d'agost.]

dimarts, de setembre 05, 2006

Welcome



Quinze dies, ja.

Ara deixes la guia turística quan surts al carrer, ja saps les parades de la teva línia de metro, ja tries el menjar sense por a que sigui massa picant. Quan et despertes a mitjanit, camines fins a la nevera sense encendre el llum. Saps pronunciar quatre paraules, hola, gràcies, sí, no. Has aconseguit connectar-te a internet, posar la rentadora, encendre l’aigua calenta de la dutxa sense activar la calefacció.

Quinze dies després del primer ‘welcome to korea’, deixes de ser ‘turista’, per passar a ser ‘alguna altra cosa’.

diumenge, de setembre 03, 2006

Caminar



Omplir papers, comprovacio visat, canviar moneda.



Situar-se, descansar, i recomensar ... a caminar!

divendres, de setembre 01, 2006

Anada

A l’Aeroport del Prat, Barcelona, al matí del diumenge 20 d’Agost del 2006, sol mediterrani i temperatura estival. Al migdia, al Charles de Gaulle, Paris, un parell d’hores més tard, una tempesta de pluja i nervis. De nou volant, passen les milles resseguint la costa alemanya, la nova europa dels estats lliures, Riga, Tallin, Sant Petesburg; comença a tenyir-se de fosc. Després dels Urals, l’estepa siberiana, la nit; només les llums dels pipelines. Irkutsk, Ulan Bataar, apareixen els taronges. Sobre Beijing i els núvols, destaquen els grocs, que s’intensifiquen sobre el mar Groc, sempre esquivant Corea del Nord. A l’aeroport d’Incheon, Seul, Corea del Sud, a les set del matí d’un nou dia, la temperatura ja supera els vint-i-vuit graus, i la humitat voreja el noranta per cent.

I aquí comença tot ...












BCN > SEUL (agost 2006)