diumenge, de maig 18, 2008

Franki, quan tres anys no són dos dies ...

En aquest Estat-increïble, et poden caure mil dies de presó si es dóna la casualitat de que un govern local d’un tripartit autodenominat d’esquerres (PSOE+ERC+IC) t’acusa d’esquinçar una bandera espanyola. Els ingredients a afegir-hi són un jutge amb reminiscències franquistes al seu currículum, una policia local que no va poder reconèixer l’acusat al judici, un ingrés a presó fraudulent – no es va anunciar ni a l’acusat ni a la lletrada -, i un bon grapat més d’ingredients surrealistes. Quasi tres anys, que no són dos dies ...

A tot plegat, cal afegir-hi les aportacions de la consellera Montserrat Tura – del sector més ‘catalanista’ del PSC, diuen, gossos sempre fidels als seus amos. Dues perles; primera: “si tinguéssim un skin d'ideologia ultra que hagués agredit dos Mossos d'Esquadra i hagués estripat una bandera catalana, o l'hagués cremada, també estaríem dient que és excessiu?". Resposta: sí, seria molt excessiu. Però a més, resulta que no hi ha cap prova de les suposades agressions del Franki en el text que el condemna – i per cert, si vol nazis espanyolistes cremant senyeres només ha de buscar una mica com celebren els títols del Real Madrid certs personatges instal·lats a Reus. I segona: “No ha pogut demostrar que no estigués als llocs dels fets”. Increïble, però cert, la tesis de la Tura es carrega la presumpció d’innocència, i ja no és l’acusació que ha de demostrar la participació en el delicte, sinó la defensa que hauria de demostrar la no-realització del delicte per part de l’acusat.

Resumint, amb aquesta gent no hi ha res a fer. I un dia més sense ser lliures, i un dia més sense en Franki al carrer ... (més info aquí)



(I com a nota a peu de pàgina: l’informe d’Amnistia Internacional acusa – amb proves concretes - els cossos espanyols de realitzar tortures sistemàtiques i denuncia que a l’Estat Espanyol el poder polític i judicial l’empara).

[Però sobretot, sobretot, tu segueix repetint que cal votar el PSOE, que sinó ve el PP, eh. No fós cas que vingués el llop de cara i ens quedéssim sense el llop disfressat d’ovella que ‘ens cuida’ ara. Ah, sí, i me n’oblidava, també cal seguir repetint el mantra que cal esperar el ‘federalisme’, aquell miracle que ens portarà l’Iceta, per dir algun dels ideòlegs del tema; com si encara no sabessim que ‘federar-se’ és com ‘casar-se’, es necessita la voluntat explícita dels dos. I que per divorciar-se només cal que un ho tingui ben clar ...]

English translation: spain is pain.

Etiquetes de comentaris: , , ,