dijous, de maig 31, 2007

De compres




‘De compres’, o més ben dit fotografiant batalles per la roba a bon preu, carretons de mitjons, parets de sabates, perspectives lluminoses, sopars de venedors al carrer, ... i moltes persones – pels que es queixen que mai en faig fotografies, encara que acabin sortint d’esquenes.



Etiquetes de comentaris: , ,

dimecres, de maig 30, 2007

Prohibit ...



‘Prohibit col·locació de carretons de menjar en vorera.’

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimarts, de maig 29, 2007

Bany de disseny



Aa, bany de disseny museu del disseny. Al barri de Hongde, davant de la universitat de Hongik – de fet, davant de totes les universitats (i n’hi ha un bon grapat!) s’acumulen sempre zones de botigues, cultura i diversió -. Procés de visita: cervesa Guiness d’importació (1) – globalització, globalització! -, quadre de la màfia del disseny (sic) (2), baixant (3) al fons a mà dreta, pixadors anònims (4), portes de banys amb referència personal de disseny (5).




Etiquetes de comentaris: , ,

dilluns, de maig 28, 2007

Llegint la premsa




Lectura de diaris ‘de paper’ amb ‘mecanismes digitals’ al carrer ...

Etiquetes de comentaris: , ,

divendres, de maig 25, 2007

Festa catalana




Catalan party a una universitat d’idiomes estrangers de la ciutat. Increïble, però cert: pa amb tomàquet, vi amb porró, crema catalana, samfaina, cartells de Dalí, un intent de sardana, ...

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dimarts, de maig 22, 2007

Breath, Kim Ki-Duk



Per aquelles coses que passen, la darrera pel·lícula de Kim Ki-Duk – director coreà amb més èxit en cercles ‘alternatius’ estrangers que a les pantalles de la península, on la seva cruesa i crítica no es vol ni assumir - l’he vista directament en coreà i sense subtítols. El problema és que és el seu film on hi ha més diàlegs – o potser seria millor dir monòlegs, perquè un dels protagonistes resulta que no diu ni una paraula en tot el metratge ... -. Com a curiositat arquitectònica, part de Breath està rodada a Heiry, com a Samarian Girl apareixia el parc de Seognyudo, com ....

Etiquetes de comentaris: , , ,

dilluns, de maig 21, 2007

Làmpada





Làmpada de flor de lotus. Fotografies del procés – un altre dia les paraules.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, de maig 19, 2007

Artefactes




Bcn / Seul: artefactes globals incrustats a les parets.

[I quan portes a reparar l'aparell, resulta que el miracle s'esdeve! Al cap de vuit dies de la darrera imatge, funciona de nou!]

Etiquetes de comentaris: , , ,

dijous, de maig 17, 2007

Conflictes



[tirant de fotografies d'arxiu ...]

Ahir es veu que hi havia simulacre nacional de conflicte - resulta que es para tot i tothom va al refugi mes proper. Me n'he enterat avui, amb la noticia de la mort de dos dels que ho simulaven (?). I mira que ja vaig sentir unes alarmes sorprenents ...

Fa tansols un mes em va arribar un email que deia: (...) A través del presente correo se adjuntan la Guía en Situaciones de Crisis (...) Este correo no implica que se haya producido hecho alguno que haga pensar en un deterioro próximo o probable de la situación en Corea. (...)

Un complet document de desenes de folis que explica coses com ara: (...) A crisis could be a natural disaster (flood, earthquake, explosion of nuclear power plants etc.), civil disorder or armed conflict. This pamphlet contains advice on personal action in the event of a crisis and recommendations concerning individual preparations for possible evacuation. (...)

Etiquetes de comentaris: , ,

dimarts, de maig 15, 2007

Nara, Japan





[Remembering Nara, Japan, 2007]




[Japenglish: 'no, smoking']


Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dilluns, de maig 14, 2007

‘Adéu, companya’



Després de molts mesos de fidelitat (un parell d’anys?), infinites aventures i complicitats i més de tretze mil fotografies, sembla que s’acosta l’hora de dir-li ‘adéu, companya’, o com a mínim donar-l’hi un merescut descans a una clínica de rehabilitació. A la imatge, una mostra de la nostra complicitat, fa uns pocs dies, darrera imatge conjunta ... de 'personatge' i 'màquina fotogràfica'.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

divendres, de maig 11, 2007

Namdaemun





Visions de Namdaemun, una antiga porta de la ciutat emmurallada – literalment, ‘porta de l’oest’ -, des de l’edifici de ‘The KoreaSeoul Chamber of Commerce & Industry’.

Etiquetes de comentaris: , ,

dimecres, de maig 09, 2007

Retalls de ‘Sayonara Barcelona’


[Edificis (grisos) de Seoul, maig 2007]

Retalls de ‘Sayonara Barcelona’, del pintor i escriptor Joaquim Pijuant, Proa, Premi Sant Jordi 2006.

(...) Certament no saben el que tenen. Ils sont fous, aquests barcelonins! Tinc entès que no suporten que els retreguin el seu provincianisme. Es comparen obsessivament amb Madrid, viatgen com esnobs per tot el planeta, i no saben veure el que tenen a casa ... Cony de país, vaig fer bé de fotre el camp, viure aquí deu ser com viure en un niu d’escurçons. (...)


(...) Potser perquè les coses que són més intimes i profundes no es poden expressar amb paraules. El llenguatge, en aquest camp, és una gran perversió. Saps que em vaig enamorar de la teva mirada. No hi ha bellesa més gran per a mi com a home que la seducció d’uns ulls orientals, aquest llanguiment que té sempre una pàtina de tristor, com un punt bucòlic incrustat a la nineta dels teus ulls de color de pensament. (...)

(...) El sol encara era alt, però lentament iniciava el declivi. (...) Barcelona és una ciutat sense gratacels. N’hi ha quatre o cinc simulacres, però no passen d’anècdotes excepcionals que confirmen la regla. Venint d’Orient li sobtava aquest fet. I pensava en Kobe i Osaka. Ja no parlem de Tòquio, o d’altres ciutat que coneixia fora del Japó, com Hong Kong, Xangai, Seül Singapur o Sidney, que totes tenien un skyline diferent, elevat, sovint impressionant. La impressió de BCN era de platitud i amuntegament, com una Calcuta mediterrània. (...)

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimarts, de maig 08, 2007

Un temple silenciós ...



Un temple silenciós al peu d’una de les muntanyes al mig de la ciutat del soroll – no en recordo el nom, però tampoc fa la cosa. Com que aviat serà l’aniversari de Buda – sí, què passa, mira el calendari, a d’altres llocs també es celebra el naixement d’altres divinitats, no? -, les esplanades s’omplen de llanternes i desigs. I les plantes de flors, que fa dies que va arribar volant la primavera.









Etiquetes de comentaris: , , ,

dilluns, de maig 07, 2007

Sun Tower, Morphosis



Arquitectura globalitzada arreu del món, arquitecte (english) amb Pritzer del 2005 – el-prestigiós-premi-d’arquitectura-que-té-el-valor-que-l’hi-vulguis-donar -. La peculiar Sun Tower, a la zona de la Ewha Women University, Seül – carrers i edificis plens de botigues de roba i complements, bars i restaurants, perruqueries i similars.

Etiquetes de comentaris: ,

diumenge, de maig 06, 2007

Illes desert






Esquivant el merder de cotxes que surten de la ciutat el dia dels nens (?), carreteres no-inaugurades que esdevenen deserts en illes-restaurant; Daebudo i Yeongheungdo.

Etiquetes de comentaris: , , ,